tag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post1225032674551063997..comments2024-03-15T07:42:39.455-07:00Comments on Pam's Cooking World: Лесен и вкусен козунак с много конци Plamena Petkovahttp://www.blogger.com/profile/02764391341071154742noreply@blogger.comBlogger173125tag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-14747627047761548402024-03-15T07:42:39.455-07:002024-03-15T07:42:39.455-07:00Прекрасен и лесен. От първия път се получиПрекрасен и лесен. От първия път се получиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-43792935860665516952024-03-03T19:54:43.784-08:002024-03-03T19:54:43.784-08:00Благодаря а колко подсладител да сложаБлагодаря а колко подсладител да сложаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-40174412468593144282023-04-18T14:52:54.125-07:002023-04-18T14:52:54.125-07:00Страхотен,просто нямам думи!!! За пръв път опитах ...Страхотен,просто нямам думи!!! За пръв път опитах и се получи чуден.Даже не съм си представила,че ще успея понеже нямам опит да меся! БЛАГОДЯРЯ за чудната рецепта🌹🌹🌹Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-81917892355705132732023-04-13T06:18:13.110-07:002023-04-13T06:18:13.110-07:00С тази рецепта днес направи 3 дози и съм много дов...С тази рецепта днес направи 3 дози и съм много доволна,не ме подведохте,всичко си спазих и на вкус и на вид се получиха както обещахте!браво и на вас и на мен!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06930173177745071297noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-69850407097651867692022-04-22T11:49:20.408-07:002022-04-22T11:49:20.408-07:00Откакто открих тази рецепта за козунак само нея по...Откакто открих тази рецепта за козунак само нея ползвам и грешка няма!Синът ми е на 16години и го тегли в кухнята да приготвя това онова и онзи ден направи първият си козунак по тази рецепта! Благодаря сърдечно за това,че сте я споделила с нас!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00157418197341159665noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-39359000431154676692022-04-21T08:54:43.915-07:002022-04-21T08:54:43.915-07:00Здравейте колко козунака излизат от тази доза.Здравейте колко козунака излизат от тази доза.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03357659102069691579noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-80279378573027134872022-04-13T05:25:45.312-07:002022-04-13T05:25:45.312-07:00Пробвах за пръв път козунака преди години, от тога...Пробвах за пръв път козунака преди години, от тогава редовно го правя и препоръчвам на приятелки. Много сполучлива и добре поднесена рецепта! Благодаря Ви! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13964100395328442996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-45551199383515633882021-06-08T18:39:54.729-07:002021-06-08T18:39:54.729-07:00Вы ищете бизнес-ссуду для рефинансирования своих п...Вы ищете бизнес-ссуду для рефинансирования своих потребностей, тогда предложение о ссуде pedro будет для вас хорошим, потому что оно подлинное, и с ним можно работать по доступной ставке и простым условиям и положениям, а также для любых видов ссуд, которые вы хотели бы подать по электронной почте pedroloanss@gmail.comMartin Reedhttps://www.blogger.com/profile/18144739329936615343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-80601209230519655342021-03-27T06:27:24.314-07:002021-03-27T06:27:24.314-07:00https://www.cookwithasmile.com/%D0%BB%D0%B5%D1%81%...https://www.cookwithasmile.com/%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%BA/Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12014002809807522534noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-3667679099808291502020-05-05T12:56:42.758-07:002020-05-05T12:56:42.758-07:00Страхотен е ...Страхотен е ...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13912803829611975074noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-81531309465329845522020-04-20T09:47:20.413-07:002020-04-20T09:47:20.413-07:00Много благодаря за сполучливата рецепта! Два пъти ...Много благодаря за сполучливата рецепта! Два пъти го правих, като вторият път увеличих захарта до 180гр и мазнината ми беше 100 гр пречистено масло гхи. Разделих втасалото тесто на две части. Едната направих с пълнеж от мармалад и смлени орехи, а другата оформих като класически козунак. Не мога да опиша аромата, който се носеше в кухнята. Аромат на Великден! Благодаря още веднъж и Христос Воскресе! Красимира Стояноваnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-15854818987073808452020-04-19T11:43:10.798-07:002020-04-19T11:43:10.798-07:00Здравейте,
направих рецептата два пъти - първия п...Здравейте,<br /><br />направих рецептата два пъти - първия път в оригинал според инструкциите, единствено ползвах масло вместо олио, понеже нямах. Получи се много добре, изядохме го още докато беше топъл, така че не мога да кажа в какво състояние е тестото на следващия ден. При втория опит модифицирах на волна програма, само запазих пропорциите. Замених мазнината с кокосово масло. Също така мазнината я добавих едва след като бях направила вече забъркване на всички останали съставки. Дългият ми опит на импровизации ми е показал, че тестото става много по-пухкаво, ако първо поеме воднистите течности и чак след това в началото на месенето се добави мазната част. Второто втасване се наложи да премине в хладилника за около 3 часа, просто се наложи да изляза. Това ме наведе на мисълта да оформя кифлички, понеже със студено тесто се работи много по-лесно. Тестото беше втасало чудесно в хладилника. Направих няколко разновидности - със сладко от смокини, с мед и орехи, с орехи и стафиди, с мак. Пропорцията на захарта в рецептата е чудесна, даже бих препоръчала, ако ще слагате плънка, по-добре намалете малко и захарта в основното тесто.<br />Накратко, пропорциите в рецептата са чудесни и най-вече хубавото е, че са дадени в гр. и мл., а не както повечето - половин чаша от това, чаша и половина от онова...Днес мерих захарта, 150 гр е 1/3 от моите чаени чаши, така че никога, ама никога не започвам рецепта, която е описана в чаши и шепи :) Благодаря на автора, че сподели рецептата, отива в любими за дълго време. Хубава, базова рецепта, предразполагаща към творчество, въображение и интерпретации, но най-важното - вкусна :)Гергана Лачеваnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-22813414509712034172020-04-18T13:04:31.349-07:002020-04-18T13:04:31.349-07:00Най-сполучливата рецепта за козунак, която някога ...Най-сполучливата рецепта за козунак, която някога съм изпробвала. Идеална дори за начинаещи ентусиасти като мен, които месят козунак веднъж годишно. Получиха се две прекрасни малки козуначета. Пропорциите и описанието са много точни. Модифицирах съвсем леко: сложих 3-те цели яйца в тестото, намазах с допълнителен жълтък, примесен с малко мляко и олио.<br />Благодаря!Борянаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-10751903224157304632020-04-15T03:52:48.258-07:002020-04-15T03:52:48.258-07:00И моята е толкова масете смело вече 3 година само ...И моята е толкова масете смело вече 3 година само по тази рецепта правя!Благодаря за рецептата,уникална е!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05781190395358994683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-12619543898082710572020-04-14T05:45:39.422-07:002020-04-14T05:45:39.422-07:00Здравейте,
Дали ще има проблем при печенето, ако ...Здравейте,<br /><br />Дали ще има проблем при печенето, ако го пека на дъното на фурната, т.к. фурната е ниска, няма възможност да се постави на по-високо.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-64493137321245831372020-04-13T09:07:49.706-07:002020-04-13T09:07:49.706-07:00Привет,
вчера и аз го направих. Стана много сполуч...Привет,<br />вчера и аз го направих. Стана много сполучлив (само малко го попрепекох :):):):). Искам да пробвам да го замеся в хлебопекарна и после да го изпека във фурната. Програтамата ми за тесто е 1 час и 30 минути. Според вас програмата колко от втаснанията ще покрие - само първото или първото и второто?Unknownhttps://www.blogger.com/profile/04399299752891342704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-60339144299119232292020-04-13T07:15:19.630-07:002020-04-13T07:15:19.630-07:00Някой вече го е написал преди мен :) "Първият...Някой вече го е написал преди мен :) "Първият ми сполучлив козунак, и още по-вкусен когато си далеч от България. Благодаря за рецептата, весели празници". <br />Използвах машина за хляб и само го изпекох във фурната. А дали би могъл да стане с Лимец? Напоследък в магазините около нас няма почти никакво брашно. Вкъщи остана брашно само от Лимец или пълнозърнесто. Йоаннаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-87380710828781027942020-04-12T12:20:57.791-07:002020-04-12T12:20:57.791-07:00Първият ми сполучлив козунак, и още по-вкусен кога...Първият ми сполучлив козунак, и още по-вкусен когато си далеч от България. Благодаря за рецептата, весели празници 🌺Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01554963996605126196noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-48767760373218830852020-04-11T09:11:18.130-07:002020-04-11T09:11:18.130-07:00Здравейте, козунака се получи страхотно. Голям и н...Здравейте, козунака се получи страхотно. Голям и на конци, такъв исках. Единствено ми липсва сладост. До колко захар мога да добавя, без да рискувам да стане тиклъв. Ползвах 560гр.брашно.Яниhttps://www.blogger.com/profile/05976862519171485275noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-14080465734881514332020-04-11T00:27:52.200-07:002020-04-11T00:27:52.200-07:00Започвам стискайки палциЗапочвам стискайки палциAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03238409752046207117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-70379465521121305182020-04-05T07:09:21.386-07:002020-04-05T07:09:21.386-07:00Доста козунаци съм правила и смело мога да кажа, ч...Доста козунаци съм правила и смело мога да кажа, че тази рецепта за момента е най - несполучлива. Това е всичко друго, но не и козунак. Първо не е сладък, второ стана точно като хляб.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-42537984113336112232020-03-30T13:16:40.302-07:002020-03-30T13:16:40.302-07:00Благодаря за сполучливата рецептата!
Наистина лесе...Благодаря за сполучливата рецептата!<br />Наистина лесен и много вкусен.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05802011068840003298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-85379743882828489552020-03-30T01:38:27.870-07:002020-03-30T01:38:27.870-07:00Страхотен козунак.Благодаря сърдечно за рецептата!...Страхотен козунак.Благодаря сърдечно за рецептата!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05218177711799324158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-57035135540353494362019-04-27T04:37:18.838-07:002019-04-27T04:37:18.838-07:00Чудесен козунак��Благодаря за рецептата! Чудесен козунак��Благодаря за рецептата! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12320112307361392269noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1322866956717562462.post-36089192519347474542019-04-26T07:56:24.325-07:002019-04-26T07:56:24.325-07:00Абе много хубави станаха да му се не види!!! Минал...Абе много хубави станаха да му се не види!!! Миналата година произведох две тухли четворки и не вярвах, че мога да произведа козунак... а то можело! Благодаря за рецептата!Anonymousnoreply@blogger.com