КАТЕГОРИИ
- Соленки и Сладки (13)
- Галерия Торти (12)
- Торти (12)
- Козунаци (4)
- Салати (4)
- Тестени закуски (4)
- Декорирани курабийки (3)
- Как се прави / How to make (3)
- Погачи / Питки (3)
- Рула и Сладкиши (3)
- Сладоледи (3)
- Сосове и пастети (3)
- Баници (2)
- Баници и тутманици (2)
- Ориенталски десерти (2)
- Предястия (2)
- Супи (2)
- Баклави (1)
- Гарнитури (1)
- Кремове (1)
- Ястия със свинско месо (1)
Популярни публикации
-
Заглавието не е подвеждащо, наистина тази рецепта е за един много лесен за изпълнение, много вкусен козунак, а и конци кол...
-
След опитване на различни рецепти и все нещо ми липсваше, все не беше точно това, което търсех, накрая открих моята рецепта за козу...
-
Рецептата е на Катя Пеева от една кулинарна група във фейсбук. Впечатли ме начина на вкарване на мазнина в тестото и реших да опитам...
-
Козунак може да се направи и с кисело мляко. Преди време, ровейки се за интересна рецепта попаднах на тази с кисело мляко от блога...
-
Тези от вас, които са живяли в годините на социализма, може би си спомнят солените рогчета, които се продаваха по 12 ст. Бяха толкова вк...
събота, 25 януари 2014 г.
Шоколадово карамелена торта
От доста дълго време разглеждам торти с шоколадови украси, реших да пробвам и аз и ето резултата . Тортата е с размер 20 см. Направих шоколадовите блатове от тази торта.
Необходими продукти за крема:
600 мл животинска сметана (може и растителна)
1 кутия кондензирано карамелено мляко (дулче де лече) 400 гр
Към карамела добавете сметаната и разбийте на крем.
Сиропирайте блатовете с предварително приготвен захарен сироп от 1ч.ч вода и 1/2 ч.ч захар или може да използвате подсладено прясно мляко с малко ликьор от рода на ''Бейлиз"
Върху чиния за торта или подходяща подложка, започвате да редите блат, сироп, крем и така, докато свършат. Измазвате тортата отгоре и отстрани и я поставете в хладилник за няколко часа за да се стегне.
След това си пригответе шоколадовата дантела за борда, която е показана тук.
Как се правят шоколадовите листа съм показала тук.
Как се прави розата от фондан или захарно тесто е показано тук.
Хубаво е тортата да престои една вечер в хладилника преди да бъде разрязана.
Сега остава само да поканите приятели и да споделите заедно това удоволствие.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар