КАТЕГОРИИ
- Соленки и Сладки (13)
- Галерия Торти (12)
- Торти (12)
- Козунаци (4)
- Салати (4)
- Тестени закуски (4)
- Декорирани курабийки (3)
- Как се прави / How to make (3)
- Погачи / Питки (3)
- Рула и Сладкиши (3)
- Сладоледи (3)
- Сосове и пастети (3)
- Баници (2)
- Баници и тутманици (2)
- Ориенталски десерти (2)
- Предястия (2)
- Супи (2)
- Баклави (1)
- Гарнитури (1)
- Кремове (1)
- Ястия със свинско месо (1)
Популярни публикации
-
Заглавието не е подвеждащо, наистина тази рецепта е за един много лесен за изпълнение, много вкусен козунак, а и конци кол...
-
От известно време разглеждам рецептите в интернет за торта "Бяла Неделя" Все ми се стру...
-
Тези от вас, които са живяли в годините на социализма, може би си спомнят солените рогчета, които се продаваха по 12 ст. Бяха толкова вк...
-
Необходими продукти: 400 г фини кори за баклава 400-500 г орехи 150 г масло За сиропа: 750 грама захар 75...
-
Тази торта е от серията "Бързо, лесно и вкусно". От доста време наблюдавам разни рецепти в интернет, н...
събота, 25 януари 2014 г.
Шоколадово карамелена торта
От доста дълго време разглеждам торти с шоколадови украси, реших да пробвам и аз и ето резултата . Тортата е с размер 20 см. Направих шоколадовите блатове от тази торта.
Необходими продукти за крема:
600 мл животинска сметана (може и растителна)
1 кутия кондензирано карамелено мляко (дулче де лече) 400 гр
Към карамела добавете сметаната и разбийте на крем.
Сиропирайте блатовете с предварително приготвен захарен сироп от 1ч.ч вода и 1/2 ч.ч захар или може да използвате подсладено прясно мляко с малко ликьор от рода на ''Бейлиз"
Върху чиния за торта или подходяща подложка, започвате да редите блат, сироп, крем и така, докато свършат. Измазвате тортата отгоре и отстрани и я поставете в хладилник за няколко часа за да се стегне.
След това си пригответе шоколадовата дантела за борда, която е показана тук.
Как се правят шоколадовите листа съм показала тук.
Как се прави розата от фондан или захарно тесто е показано тук.
Хубаво е тортата да престои една вечер в хладилника преди да бъде разрязана.
Сега остава само да поканите приятели и да споделите заедно това удоволствие.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар