събота, 25 януари 2014 г.
Шоколадово карамелена торта
От доста дълго време разглеждам торти с шоколадови украси, реших да пробвам и аз и ето резултата . Тортата е с размер 20 см. Направих шоколадовите блатове от тази торта.
Необходими продукти за крема:
600 мл животинска сметана (може и растителна)
1 кутия кондензирано карамелено мляко (дулче де лече) 400 гр
Към карамела добавете сметаната и разбийте на крем.
Сиропирайте блатовете с предварително приготвен захарен сироп от 1ч.ч вода и 1/2 ч.ч захар или може да използвате подсладено прясно мляко с малко ликьор от рода на ''Бейлиз"
Върху чиния за торта или подходяща подложка, започвате да редите блат, сироп, крем и така, докато свършат. Измазвате тортата отгоре и отстрани и я поставете в хладилник за няколко часа за да се стегне.
След това си пригответе шоколадовата дантела за борда, която е показана тук.
Как се правят шоколадовите листа съм показала тук.
Как се прави розата от фондан или захарно тесто е показано тук.
Хубаво е тортата да престои една вечер в хладилника преди да бъде разрязана.
Сега остава само да поканите приятели и да споделите заедно това удоволствие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар