Много вкусни бисквити с аромат на масло и какао, идеално допълнение към чаша ароматно кафе.
Рецептата я открих в сайта на Бон Апети
Направих показаните от тях бисквити домино, но реших да експериментирам и с нещо по-различно. В оригиналната рецепта се отделя жълтъка с прясното мляко за намазване на слоевете. Аз омесих тестото от всички посочени по долу продукти, а за намазване ползвах останалия белтък. Получиха се страхотни на вид и на вкус бисквити. Препоръчвам горещо!
Необходими продукти:
400 г брашно
300 г краве масло
150 г пудра захар
40 г какао
1 жълтък
3–4 суп. л. прясно мляко
1 ванилия
1 щипка сол
Омесете тестото (желателно е в кухненски робот, но ако нямате старайте се да работите бързо, за да не се разтопи маслото от топлината на ръцете ви), разделете го на две и към едната половина добавете какаото.
Завийте топките със фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за половин час.
Разточете тестото с дебелина 1 см. Нарежете на ленти с ширина 1 см. След това започнете подреждането, като редувате цветовете.
След нареждането на първия ред, намажете отгоре с белтък и продължете, като размените мястото на цветовете.
Когато приключите, завийте във фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника, докато се стегне рулото.
Ако искате да си поиграете с цветовете, можете да експериментирате с различни фигури или спирали.
Аз опитах няколко варианта. Тук ще се опитам да ви покажа как става.
Оставете си 6 еднакви по големина топки от бялото и 7 от кафявото тесто. Разточете на фитил едно от кафявите топки, както е показано на снимката отгоре.Останалите разточете леко с ръка и всяко едно обвийте с бялото тесто.
Всяко едно от цилиндърчетата, притиснете леко в единия край с ръка и подредете едно до друго, като оставите тънкото кафяво фитилче за средата. Така образуваното руло, леко разточете с ръка, за да стане еднакво и равно. Обвийте във фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника, докато се стегне напълно.
Нарежете охладеното руло с дебелина 0.5 см. Наредете бисквитите върху хартия. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до бледо розово. Сладките са много крехки и чупливи, премествайте ги много внимателно.
Надявам се да ви харесат :-) Да ви е сладко!
2 коментара:
Чудесни са, браво! :)
Благодаря, на вкус също са много хубави :)
Публикуване на коментар