сряда, 22 януари 2014 г.
Картофени бонбони с риба тон
Точно с големината на бонбони, те са чудесно допълнение към чаша студено бяло вино.
Необходими продукти:
800 гр стари картофи
2 големи моркова
2 консерви риба тон по 160 гр всяка
200 гр твърд кашкавал
1 яйце
1 ч. л. сух чесън
малко пресен розмарин или щипка сух
сол и пипер на вкус
Сварявате картофите и морковите, обелвате ги и ги намачквате. Към тях добавяте отцедената от течността риба тон, яйцето, сухият чесън, сол и черен пипер. С мокри ръце оформяте топки, които овалвате в настъргания кашкавал. Поставяте върху пергаментова хартия и печете в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути. Поднасяте докато са топли.
При мен излязоха 53 топки с големина на бонбони "Рафаело"
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар