Крем карамел и сочен какаов блат, това е десерта "Кодрит кадир". Рецептата е видях в предаване на Бон Апети, хареса ми и реших да опитам.
Необходими продукти за какаовия блат:
100 г брашно
4 с. л. кафява захар
1 яйце
120 мл прясно мляко
100 мл олио
1 ч. л. бакпулвер
4 с. л. какао
4 с. л. кафява захар
1 яйце
120 мл прясно мляко
100 мл олио
1 ч. л. бакпулвер
4 с. л. какао
Необходими продукти за крем карамела:
200 г захар
600 мл прясно мляко
400 мл животинска сметана
1 ванилия
5 с. л. захар за карамела
Карамелизирайте 5 с.л захар на дъното на тавата в която ще се пече десерта.
Върху изстиналия карамел в тавата разпределете яйчната смес за крем карамела, отгоре върху нея излейте какаовата смес за блата. Не се притеснявайте, сместа сама ще се отдели при печенето. Тавичката се слага в друга тава, точно както печете крем карамел. Наливате вода и печете на водна баня в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час. Водата не трябва да завира.
След изпичане с помощта на по-голяма чиния обърнете десерта. Карамела, който направихте в началото трябва да е най-отгоре. Оставете да се охлади добре и сервирайте.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар