КАТЕГОРИИ
- Соленки и Сладки (13)
- Галерия Торти (12)
- Торти (12)
- Козунаци (4)
- Салати (4)
- Тестени закуски (4)
- Декорирани курабийки (3)
- Как се прави / How to make (3)
- Погачи / Питки (3)
- Рула и Сладкиши (3)
- Сладоледи (3)
- Сосове и пастети (3)
- Баници (2)
- Баници и тутманици (2)
- Ориенталски десерти (2)
- Предястия (2)
- Супи (2)
- Баклави (1)
- Гарнитури (1)
- Кремове (1)
- Ястия със свинско месо (1)
Популярни публикации
-
Заглавието не е подвеждащо, наистина тази рецепта е за един много лесен за изпълнение, много вкусен козунак, а и конци кол...
-
От известно време разглеждам рецептите в интернет за торта "Бяла Неделя" Все ми се стру...
-
Тези от вас, които са живяли в годините на социализма, може би си спомнят солените рогчета, които се продаваха по 12 ст. Бяха толкова вк...
-
Необходими продукти: 400 г фини кори за баклава 400-500 г орехи 150 г масло За сиропа: 750 грама захар 75...
-
Тази торта е от серията "Бързо, лесно и вкусно". От доста време наблюдавам разни рецепти в интернет, н...
неделя, 2 февруари 2014 г.
Масленки
Тези сладки са от моето детство. Е, тогава не изглеждаха точно така, но помня, че ги продаваха на килограм в сладкарниците. Слагаха ги в едни кафяви хартиени пликове.... ехххх спомени, размечтах се ;) Годините назад не можем да върнем, но сладките можем да си направим. Приготвят се много бързо, защото печенето им отнема броени минутки, сладките трябва да си останат бели.
Необходими продукти:
1 ч.ч мека мас
2 ч.ч пресята пудра захар
2 ч.ч брашно
2 ванилии
какао за оцветяване
Омесвате меко тесто. Отделете 1/3 от тестото и добавете какао към него, омесете добре, колкото се може по-бързо, за да не се топи мазнината от топлината на ръцете ви. Ако много се е размекнало тестото, приберете за 30 минути в хладилника.
Разточете правоъгълник от бялата смес с дебелина 0,5 см. Разточете какаовата смес горе-долу със същия размер и я поставете върху бялата.
Навийте на стегнато руло, нарежете кръгчета с дебелина около 0,5 см и поставете върху хартия за печене.
Поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Масленките се изпичат много бързо, наблюдавайте ги. След изпичане сладките трябва да останат бели. Може да ги направите на малки топченца и да им боднете по едно орехче в средата или да ги оставите целите бели, всичко е въпрос на вкус. Имат по-дълъг срок на годност, от другите бисквити, защото не съдържат яйца и мляко . Може да съхранявате в метална кутия, колкото повече стоят, толкова по-хубави стават.
А сега си направете едно силно еспресо и си хапнете от вкусните и сладки масленки.
Надявам се да ви харесат!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментар:
Станаха чудесни. Благодаря.
Публикуване на коментар