Необходими продукти:
1 пак суха мая
2 суп.л кафява захар
1 ч.л сол
2 ч.ч топла вода
около 4 ч.ч брашно
Разтвор за потапяне на претцелите
2 ч.ч топла вода
2 суп.л сода за хляб
Разтопено масло за намазване и кристална захар объркана с канела за поръсване.
В голяма купа сложете топлата вода, маята, солта и захарта. Започнете да добавяте по малко от брашното, докато омесите гладко, меко и еластично тесто. Оставете на топло да втаса около 1 час. Трябва да увеличи обема си поне 2 пъти.
След това изсипвате тестото на маса или работен плот. Режете лента с дебелина около 2 см. Изтегляте леко,все едно разпъвате ластик, след това правите U, кръстосвате 2 пъти и връщате двата края към основата долу. Потапяте претцела в разтвора от сода и вода, след това за секунда го допирате на кърпа,за да се отцеди излишната вода. Поставете готовите претцели в тава с хартия за печене. Слагате да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. След изпичане, докато са още топли мажете с разтопено масло и ръсите с канелена захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар