неделя, 12 януари 2014 г.

Претцели по рецепта на "Auntie Annе''




 Обещах на сина ми да направя претцели. Смело мога да кажа, че се получиха доста добре. Формата си я избирате вие. Аз направих няколко със стандартен вид и останалите на пръчки.

Необходими продукти:

1 пак суха мая
2 суп.л кафява захар
1  ч.л сол
2 ч.ч топла вода
около 4 ч.ч брашно 

Разтвор за потапяне на претцелите

2 ч.ч топла вода
2 суп.л сода за хляб

Разтопено масло за намазване и кристална захар объркана с канела за поръсване.

В голяма купа сложете топлата вода, маята, солта и захарта. Започнете да добавяте по малко от брашното, докато омесите гладко, меко и еластично тесто. Оставете на топло да втаса около 1 час. Трябва да увеличи обема си поне 2 пъти.
След това изсипвате тестото на маса или работен плот. Режете лента с дебелина около 2 см. Изтегляте леко,все едно разпъвате ластик, след това правите  U, кръстосвате 2 пъти  и връщате двата края към основата долу. Потапяте претцела в разтвора от сода и вода, след това за секунда го допирате на кърпа,за да се отцеди излишната вода. Поставете готовите претцели в тава с хартия за печене. Слагате да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. След изпичане, докато са още топли мажете с разтопено масло и ръсите с канелена захар.



 
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар