КАТЕГОРИИ
- Соленки и Сладки (13)
- Галерия Торти (12)
- Торти (12)
- Козунаци (4)
- Салати (4)
- Тестени закуски (4)
- Декорирани курабийки (3)
- Как се прави / How to make (3)
- Погачи / Питки (3)
- Рула и Сладкиши (3)
- Сладоледи (3)
- Сосове и пастети (3)
- Баници (2)
- Баници и тутманици (2)
- Ориенталски десерти (2)
- Предястия (2)
- Супи (2)
- Баклави (1)
- Гарнитури (1)
- Кремове (1)
- Ястия със свинско месо (1)
Популярни публикации
-
Заглавието не е подвеждащо, наистина тази рецепта е за един много лесен за изпълнение, много вкусен козунак, а и конци кол...
-
От известно време разглеждам рецептите в интернет за торта "Бяла Неделя" Все ми се стру...
-
Тези от вас, които са живяли в годините на социализма, може би си спомнят солените рогчета, които се продаваха по 12 ст. Бяха толкова вк...
-
Необходими продукти: 400 г фини кори за баклава 400-500 г орехи 150 г масло За сиропа: 750 грама захар 75...
-
Тази торта е от серията "Бързо, лесно и вкусно". От доста време наблюдавам разни рецепти в интернет, н...
сряда, 22 януари 2014 г.
Банофи пай
Предлагам ви поредното сладко изкушение. Банофи пай - комбинация от банани, шоколад,карамел и сметана, едва ли някой може да му устои :-) Рецептата е на Ирина Купенска.
Необходими продукти:
/за форма с размер 20 см/
150 гр. бисквити ("Житен дар" с масло)
100 гр. разтопено масло
350 гр. дулсе де лече (карамелено кондензирано мляко)
2 големи банана
200 гр. черен шоколад
350 гр. сметана
150 гр. сметана за гарниране
настърган шоколад за гарниране
Загрявате предварително фурната на 180°C.
Смилате бисквитите и смесвате с разтопеното масло.
Получената смес разпределяте във формата – както по дъното, така и по стените.
С помощта на чаша с плоско дъно, пресовате добре, така че да се разнесе сместа максимално равномерно навсякъде. Печете около 15 минути, докато стане златиста, след което оставяте да изстине напълно.
Междувременно приготвяте шоколадовият ганаш : 350 мл. сметана се загрява до кипване, след което начупвате шоколадът при нея, оставяте за няколко секунди, за да започне да се разтапя и после разбърквате енергично, докато сместа стане хомогенна . Оставяте да се охлади леко и започвате сглобяването на тортата.
Върху изпечената бисквитена основа разпределяте дулсе де лечето. Върху него подреждате дебели резени банани. Аз ги нарязах на около 2 см и ги подредих изправени.
Върху тях изливате шоколадовият ганаш и паят се прибира в хладилник за 6-8 часа, докато стегне добре.
Преди сервиране гарнирате с бита сметана (150мл) и настърган шоколад.
Сега остава само да споделите това шоколадово-бананово удоволствие с приятели. Бон Апети!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар