В горещите летни дни всички ние обичаме да хапваме сладолед. Още по-хубаво е, когато е домашно приготвен, за да му добавите ядки, шоколад, стафиди, бисквити или всичко което обичате.
Необходими продукти:
1 литър сладкарска сметана
4 яйца
8 суп.л. захар
крокант ( приготвен от ядки и карамелизирана захар)
шоколад
Разбивате сладкарската сметана/предварително добре охладена/.Ако обичате да е по-сладко, може да добавите захар на вкус към сметаната.
Разбивате 4 жълтъка с 4 суп.л захар.
Разбиват се 4 белтъка с 4 суп.л захар.
Нарязвате се на ситно или настъргвате 1 шоколад.
Приготвяте крокант от 2 - 3 суп.л захар, която се слага да се карамелизира и добавяте шепа орехи, бадеми или лешници, предварително опечени. След като кроканта изстине, го начуквате или смилате с блендер на много ситно.
Всички тези предварително подготвени продукти /без смления крокант/, смесвате много внимателно със силиконова шпатула и изсипвате в кутии от сладолед, поръсвате обилно с кроканта и слагате във фризера да се стегне сладоледа. Освен това, може да сложите ядки и вътре в сладоледа или начупени парченца какаови бисквити. Да ви е сладко!
Разбивате 4 жълтъка с 4 суп.л захар.
Разбиват се 4 белтъка с 4 суп.л захар.
Нарязвате се на ситно или настъргвате 1 шоколад.
Приготвяте крокант от 2 - 3 суп.л захар, която се слага да се карамелизира и добавяте шепа орехи, бадеми или лешници, предварително опечени. След като кроканта изстине, го начуквате или смилате с блендер на много ситно.
Всички тези предварително подготвени продукти /без смления крокант/, смесвате много внимателно със силиконова шпатула и изсипвате в кутии от сладолед, поръсвате обилно с кроканта и слагате във фризера да се стегне сладоледа. Освен това, може да сложите ядки и вътре в сладоледа или начупени парченца какаови бисквити. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар