Класика в жанра- пилешка супа :) Всеки я готви по различен начин, сега ще ви представя моя вариант на пилешка супа.
Необходими продукти:
(за тенджера с вместимост 3.5 л)
1/2 пиле
1 малка глава лук
4-5 суп. л. олио
1 суп.л сол
1.5 л вода (приблизително)
2 средни по големина моркова
2 картофа
1-2 топки фиде или 1/2 к. чашка ориз
черен пипер
магданоз
За застройката:
1 жълтък
3-4 суп.л кисело мляко
1 равна ч.л брашно (слагам за плътност)
Сварете предварително пилето, махнете кожата и нарежете на ситно. Прецедете бульона.
Задушете в мазнината ситно нарязания лук и настърганите моркови, до момента в който мазнината стане оранжева на цвят. Добавете прецедения бульон, картофите на кубчета, солта, черния пипер и пилешкото месо. След като поври малко, добавете и фидето (или ориза). Когато картофите и фидето са готови отместете от котлона и тогава сложете застройката.
За застройката, разбъркайте в отделна купа жълтъка, киселото мляко и брашното, започнете леко да добавяте от бульона на супата към застройката при непрекъснато бъркане.
Целта е да изравните температурите, за да не се пресече супата след като ги смесите.
Изсипвате застройката към супата и повече не връщате на котлона. Поръсвате със ситно нарязан магданоз.
Не добавям други подправки, за да се усеща аромата на пилето. По желание може да пуснете парченце масло.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар