КАТЕГОРИИ
- Соленки и Сладки (13)
- Галерия Торти (12)
- Торти (12)
- Козунаци (4)
- Салати (4)
- Тестени закуски (4)
- Декорирани курабийки (3)
- Как се прави / How to make (3)
- Погачи / Питки (3)
- Рула и Сладкиши (3)
- Сладоледи (3)
- Сосове и пастети (3)
- Баници (2)
- Баници и тутманици (2)
- Ориенталски десерти (2)
- Предястия (2)
- Супи (2)
- Баклави (1)
- Гарнитури (1)
- Кремове (1)
- Ястия със свинско месо (1)
Популярни публикации
-
Заглавието не е подвеждащо, наистина тази рецепта е за един много лесен за изпълнение, много вкусен козунак, а и конци кол...
-
От известно време разглеждам рецептите в интернет за торта "Бяла Неделя" Все ми се стру...
-
Тези от вас, които са живяли в годините на социализма, може би си спомнят солените рогчета, които се продаваха по 12 ст. Бяха толкова вк...
-
Необходими продукти: 400 г фини кори за баклава 400-500 г орехи 150 г масло За сиропа: 750 грама захар 75...
-
Тази торта е от серията "Бързо, лесно и вкусно". От доста време наблюдавам разни рецепти в интернет, н...
неделя, 2 февруари 2014 г.
Кьопоолу
Предлагам ви една целогодишна салата. През лятото можете да си я приготвите от пресни зеленчуци, а през зимата от консервирани печени чушки и патладжан.
Необходими продукти:
2 големи патладжана
6 големи червени чушки
4 средни по големина домата
2-3 скилидки чесън
сол
олио или зехтин
оцет
магданоз
Лъжица домашна майонеза по ваше желание
Изпечете чушките и патладжаните на фурна. Обелете и оставете да се отцеди сока от тях. Нарежете ги на ситно или пасирайте, както ви е удобно. Добавяте нарязаните на ситно домати, които аз лично задушавам в малко мазнина, докато се изпари водата от тях. Вътре добавям и нарязаните скилидки чесън за да се разгърне по-добре аромата на чесъна.
Разбъркайте всичко заедно, овкусете със сол, олио или зехтин, оцет. По желание може да добавите лъжица майонеза, поръсете със ситно нарязан магданоз и салатата е готова.
Може да пасирате всичко и да ползвате като разядка или да си намажете на препечена филийка, страхотно е на вкус ;-)
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар