Популярни публикации

събота, 4 януари 2014 г.

Рисувано пандишпаново руло




Вдъхнових се от предаване на Бон Апети да направя рисувано руло. Оказа се изключително лесно и бързо. Има няма 5 минути ;) . Моите приятели много се шегуват с това, защото често им казвам, че нещата се правят бързо и лесно. Ето я и самата рецепта:

Продукти за украсата:
 
1 белтък
20 г брашно
30 г захар
20 г какао
30 г краве масло

Получава се гъста смес, която слагате във фунийка от оризова хартия и рисувате с нея.


За пандишпана:

 
5 яйца
10 суп л. захар
10 суп .л брашно
2 ванилии
Разбиваме жълтъците с половината захар до кремообразна смес, добавяме брашното и ванилиите. След това с въртеливи движения и силиконова шпатула добавяме и разбитите на сняг с останалата захар белтъци.





От тестото за украса рисуваме върху оризова хартия с размер на тавата в която ще печем рулото. Слагаме за 5 мин във фризера и след това изсипваме отгоре пандишпановата смес. Печем на загрята фурна 180 градуса за 8-10 мин или до суха клечка. Готовото руло навиваме върху хартия за печене докато е топло, за да си заеме формата. Обърнете внимание, шарката трябва да е отдолу, за да може при навиването да остане отвън. Плънката е по ваш вкус. Моето е намазано с ванилов крем с малко сметана и замразени плодове. Надявам се да ви хареса!





4 коментара:

Val каза...

Moje li molia da kajete kakav razmer tava e za predpochitane!

Plamena Petkova каза...

Винаги когато правя руло използвам тавата на фурната. Тя е с приблизителни размери 32/38 см.

Val каза...

Blagodaria, mnogo polezna informazia (az sashto ne sam sigurna v kolichestvoto na edna supena lajiza, chaena lajiza, paketche maslo i drugi takiva, koito sa standard za BG, no kogato triabva shte pitam pak)

Plamena Petkova каза...

Винаги си добре дошла. Ще помагам с каквото мога.