Популярни публикации

събота, 25 януари 2014 г.

Шоколадова дантела / Chocolate lace



Измерете си обиколката на тортата и изрежете лента от хартия за печене с необходимата дължина и височина, като оставите по 1-2 см резерва . Нарисувайте си това, което искате да бъде отбелязано после върху борда на вашата торта.  Разтопете си черен шоколад или кувертюр на водна баня, като внимавате водата да не завира, за да не се пресече шоколада. Добавете 1 суп.л олио за гланц и налейте във фунийка от оризова хартия. Отрежете върха на фунийката, толкова колкото предпочитате да е дебелината на дантелата ви и започнете внимателно да нанасяте по предварителните очертания.


 След като нанесете шоколада върху всички очертания, залепете лентата върху борда на тортата, като внимавате да не размествате, защото ще се размажат шарките. Поставете тортата заедно с хартията в хладилника, когато шоколада е стегнал достатъчно, само обелете оризовата хартия и вашата шоколадова дантела ще бъде пренесена върху тортата ви.




1 коментар:

Yanka Atanasova каза...

Ще се пробва! Благодаря, Плами!