Популярни публикации

неделя, 12 януари 2014 г.

Претцели по рецепта на "Auntie Annе''




 Обещах на сина ми да направя претцели. Смело мога да кажа, че се получиха доста добре. Формата си я избирате вие. Аз направих няколко със стандартен вид и останалите на пръчки.

Необходими продукти:

1 пак суха мая
2 суп.л кафява захар
1  ч.л сол
2 ч.ч топла вода
около 4 ч.ч брашно 

Разтвор за потапяне на претцелите

2 ч.ч топла вода
2 суп.л сода за хляб

Разтопено масло за намазване и кристална захар объркана с канела за поръсване.

В голяма купа сложете топлата вода, маята, солта и захарта. Започнете да добавяте по малко от брашното, докато омесите гладко, меко и еластично тесто. Оставете на топло да втаса около 1 час. Трябва да увеличи обема си поне 2 пъти.
След това изсипвате тестото на маса или работен плот. Режете лента с дебелина около 2 см. Изтегляте леко,все едно разпъвате ластик, след това правите  U, кръстосвате 2 пъти  и връщате двата края към основата долу. Потапяте претцела в разтвора от сода и вода, след това за секунда го допирате на кърпа,за да се отцеди излишната вода. Поставете готовите претцели в тава с хартия за печене. Слагате да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. След изпичане, докато са още топли мажете с разтопено масло и ръсите с канелена захар.



 
  

Няма коментари: