Популярни публикации

сряда, 22 януари 2014 г.

Картофени бонбони с риба тон



Точно с големината на бонбони, те са чудесно допълнение към чаша студено бяло вино.

Необходими продукти:

800 гр стари картофи
2 големи моркова
2 консерви риба тон по 160 гр всяка

200 гр твърд кашкавал
1 яйце
1 ч. л. сух чесън 

малко пресен розмарин или щипка сух
сол и пипер  на вкус


Сварявате картофите и морковите, обелвате ги и ги намачквате. Към тях добавяте  отцедената от течността риба тон, яйцето, сухият чесън, сол и черен пипер. С мокри ръце  оформяте топки, които  овалвате  в настъргания  кашкавал. Поставяте върху пергаментова хартия и печете   в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути. Поднасяте докато са топли.




При мен излязоха 53 топки с големина на бонбони "Рафаело"
Да ви е сладко!
 

Няма коментари: