Популярни публикации

неделя, 30 март 2014 г.

Пандишпаново руло с мармалад




Предлагам ви, много бързо и лесно да си направите руло с мармалад. Като за начало си включете фурната да загрява, подгответе си една правоъгълна тава, подходяща за тази цел е тавата на фурната, застелете я с пергаментова хартия и остава само да разбиете сместа, което отнема не повече от 10 минути.

Необходими продукти:

4 яйца
9 супени лъжици захар
9 супени лъжици брашно
7 супени лъжици олио 
1 чаена лъжица ( равна ) бакпулвер
2 ванилии
3 супени  лъжици вода 

Разделете белъците и жълтъците, като белтъците са в купата в която ще разбивате. Добавете към белтъците и захарта и разбийте с миксера на високи обороти, докато се образува гъст сняг. Добавете един по един и отделените жълтъци, като продължавате разбиването, след това и олиото, ванилията и брашното в което сте сложили лъжичката бакпулвер. Водата я добавете най-накрая и разбъркайте със силиконова шпатула. Готовата смес изсипете в предварително подготвената тава с хартията. Печете на 200 градуса около 12-15 минути.
Готовата изпечена платка обърнете веднага върху хартия за печене или влажна кърпа, навийте на стегнато руло, без плънка. След като малко поизстине и си заеме формата, развийте и намажете обилно с мармалад или сладко по избор. Поръсете отгоре с пудра захар. Необходимо е да се стегне и да си поеме от сладкото, най - хубаво е на следващия ден. 

  
Да ви е сладко!

Няма коментари: