Двойно препечени италиански кантучини. Потопени чаша ароматно кафе са чудесно допълнение към вашата закуска или следобедно капучино. Открих доста рецепти, но се спрях на тази.
Необходими продукти:
400 г брашно
220 г захар
200 г бадеми ( сложих 100 г лешници и 100 г бадеми)
40 г разтопено масло
1 ч.л. амонячна сода или бакпулвер ( използвах само бакпулвер)
3 яйца (+1 жълтък за намазване)
щипка сол
кората на 1 портокал
ванилия
Най-напред изпечете ядките и ги оставете да изстинат добре. Разбийте яйцата и захарта, добавете разтопеното масло, солта, ванилията и кората от портокал. Започнете да добавяте брашното с размесения в него бакпулвер. Към омесеното тесто добавете ядките и го разделете на три топки, като оформите рула по този начин.
Поставете ги върху пергаментова хартия и намажете с жълтъка. Изпечете готовите рула в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 мин, зависи от дебелината на рулата, проверете с дървена клечка, не трябва да има полепнало тесто по нея. Изчакайте да поизстинат и нарежете на филийки с дебелина 1 см. Намалете фурната на 150 градуса и върнете нарязаните филийки да се зачервят леко и да заприличат на сухарчета.
Остава да си направите чаша ароматно еспресо или капучино и за малко, макар и мислено да се пренесете на онези малки италиански кафетерии, сгушени в тесните улички.
Бон Апети!
Няма коментари:
Публикуване на коментар