Популярни публикации

неделя, 2 февруари 2014 г.

Крем Брюле



Хрупкава карамелена коричка и мека и нежна, топяща се в устата вътрешност. Наслада за сетивата. Това мога да кажа за крем ''Брюле''

Необходими продукти:

8 жълтъка
4 ч. чаши неподсладена животинска сметана
1 чаена чаша захар

2 ванилии
8-9 ч.л. кафява захар за карамелизираната коричка

Начин на приготвяне:

Жълтъците се разбиват със захарта.
Сметаната и ванилия се разбъркват добре и се загряват до кипване, като се бърка непрекъснато.
Сметаната се оставя да се охлади леко и се прибавя на тънка струйка към жълтъците и се разбърква добре. Сместа се прецежда през ситна цедка, за да се отстранят всички по-едри частици.
Сместа се разпределя в подходящи керамични купички за  печене.
Фурната се загрява на 170 градуса. В тава се поставят купичките и се налива вряла вода, колкото да покрие 2/3 ти от стените на съдовете. Пече се около 30 минути или докато кремът започне да стяга, като внимавате водата да не завира. Когато започне да се изпарява,  доливате още малко топла вода.
За да получите карамелизирана коричка, след като кремът е готов, го поръсвате с по 1 ч.л. захар и връщате на най-горна решетка в загрята на 250 градуса фурна на грил за около 5 минути или използвайте малка горелка за тази цел. 

Бон Апети!

Няма коментари: