Популярни публикации

неделя, 23 февруари 2014 г.

Лека плодова торта с бишкоти





Трябваше да приготвя нещо много набързо, без да се пече и в същото време да има приятен за окото вид. Реших да направя една лека плодова торта с бишкоти. Крайният резултат е много, много вкусен десерт, без да се усетите, ще поискате повече от едно парче   ;)

 

Необходими продукти:

200 гр бишкоти
200 г пудра захар
250 г маскарпоне
500 г заквасена сметана
1 желатин
компот от праскови
200 г замразени малини
Пригответе си тавичка с откопчаващо дъно с размер 20 см или друг подходящ съд с подобни размери.
Наредете един ред бишкоти като леко сиропирате със сока от компот.
Пригответе крема за тортата, като в дълбока купа смесите 250 г маскарпоне със 500 г заквасена сметана и 200 г пудра захар. Отделете половината крем и към него добавете 1 чаена чаша праскови (само плода от компота), като предварително ги пасирате. Разбъркайте с шпатула или телена бъркалка и изсипете върху наредените бишкоти.
Боднете в крема замразени малини , без да ги размразявате.


Наредете втори ред бишкоти, леко сиропирайте и изсипете отделения крем от маскарпоне и сметана.
Още една чаша плод от компот, пасирайте добре. 
Към пакетчето желатин добавете 2-3 суп л вода и оставете за малко да набъбне, след това разтопете на водна баня или внимателно в микровълновата, като внимавате желатина да не завира. Към стопения желатин, бавно и с енергично разбиване добавете към половин чаена чаша от сока на компота и смесете с пасираните плодове. Изсипете плодово-желатиновата смес върху добре загладената сметана. Украсете по желание със замразени малини или други плодове по ваш избор. 
Тортата трябва да престои една вечер в хладилника, за да поеме добре от крема и да се желира плодовата смес отгоре, тогава е готова за консумация.




Бон Апети!


1 коментар:

Анонимен каза...

Тортата е прекрасна!!! Изпробвах я и всички в къщи останахме много доволти!!! Благодаря ти Пламена!!!
от Анастасия